Vijesti Hronika Ovo su rezultati Policijske uprave Doboj u borbi protiv narkotika u zadnjih...

Ovo su rezultati Policijske uprave Doboj u borbi protiv narkotika u zadnjih godinu i po dana

0
Ilustracija

Povodom 27. juna, dana obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga policijski službenici Policijske uprave Doboj organizovali su podjelu antinarkotičkog propagandnog materijala, te predočili javnosti rezultate operativnih akcija u borbi na suzbijanju narkotika.

Tokom 2017. godine zaplijenjene su ukupno 102 stabljike i 361 sjemenka indijske konoplje, 30.521 gram marihuane, 540 grama heroina, 511 grama kokaina, 365,414 grama amfetamina, 130 ekstazija i 4 komada LSD-a, a Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesena su 32 izvještaja protiv 46 lica zbog izvršenih 37 krivičnih djela. Zbog učinjenih krivičnih djela i prekršaja koji se odnose na zloupotrebu narkotičkih sredstava lišeno je slobode ukupno 20 lica.

U toku prvih pet mjeseci 2018. godine zaplijenjeno je ukupno 1,312 grama kokaina, 5.539,531 gram marihaune, 232,739 grama amfetamina, 181 komad sjemenki indijske konoplje, 58 ekstazija i 28 komada medicinske droge. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 11 izvještaja protiv 16 lica, za izvršenih 11 krivičnih djela. Prilikom sprovođenja operativne akcije „Kafe“ lišeno je slobode šest lica. Za počinjene prekršaje podneseno je 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Takođe, protiv 47 lica su izdati prekršajni nalozi zbog posjedovanja opojne droge ili odbijanje istih da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga, stoji u saopštenju PU Doboj.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem kontinuiranih planskih aktivnosti u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga, kao i na podizanju svijesti građana o štetnosti i posljedicama koje nastaju korištenjem narkotika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here