Vijesti Sport Ozbiljniji trening: Kovčić među najbržim na Uličnoj trci u Gračanici

Ozbiljniji trening: Kovčić među najbržim na Uličnoj trci u Gračanici

0

Na prvoj petokilometarskoj Uličnoj trci u Gračanici Dervenćanin Damir Kovčić osvojio je 9. mjesto u ukupnom i drugo mjesto u kategoriji trkača iznad 40 godina.

On je dionicu istrčao za 18 minuta i 49 sekundi. Vrlo dobar je bio i naš drugi sugrađanin Goran Katanić koji je sa vremenom 24:08 osvojio 52. mjesto među više od 150 finišera.

Derventskim rekreativcima trka je poslužila kao ozbiljniji trening s obzirom da su obojica istrčali maratoi i najčešće trče polumaratonske dionice.

Inače, u muškoj konkurenciji najbrži su bili Belmin Mrkanović (15:31), Uroš Gutić (15:32) i Nikola Pejčić (15:42), dok su među ženama slavile Alma Hrnjić (19:03), Emina Alagić (19:04) i Meldina Osmanović (20:19).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here