Vijesti Najave i obavještenja Oženiti se ili ostati neženja: Monodrama “Strajilo Grmečlija” uskoro u Centru za...

Oženiti se ili ostati neženja: Monodrama “Strajilo Grmečlija” uskoro u Centru za kulturu

0

Narednog četvrtka (22. februara) u Centru za kulturu biće izvedena monodrama “Strajilo Grmečlija” Teatra “Scena” iz Novog Grada.

Glumac i autor ove monodrame Srećko Marčeta kaže da je predstava poučna jer nastoji životnom pričom podstaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti, a ponajviše o starosti i s kim će je provesti.

Priča o Strajilu Grmečliji je jednostavna ljudska priča ‘prave ljudeskare’ s ponosnog Grmeča. Strajilo, okorjeli je neženja, vječiti putnik cijeli život bježi od nečeg, nečeg što se zove obaveza, brak. Njegovo lutanje kroz život ga dovodi do mlade žene u koju se zaljubljuje, ali strah od obaveza tjera ga da i od nje pobjegne. Najteže je biti sam, a godine stežu i ovako kratak život, i treba sa nekim podijeliti, pa nam se Strajilo povjerava i pred našim očima odmotava svoje životno klupko i svoju više nego tragikomičnu sudbinu.

Ulaznice za predstavu, koja počinje u 19 časova, mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu po cijeni od 4 marke na dan prestave.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here