Vijesti Politika Pajić komentarisao raskol u DNS-u

Pajić komentarisao raskol u DNS-u

1

Rezultati oktobarskih izbora doveli su do velikih poremećaja na političkoj sceni Republike Srpske, a turbulencije nisu zaobišle ni Demokratski narodni savez.

Trzavice su kulminirale nedavnim smjenjivanjem potpredsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića sa te pozicije, što je dovelo do situacije u kojoj lokalni odbori stranke sada javno izražavaju podršku ili Čubriloviću ili predsjedniku partije Marku Paviću.

I dok OO DNS-a Derventa uglavnom miruje i čeka rasplet situacije, oglasio se Dragan Pajić, kandidat ove stranke za poslanika u NS RS. Smatra da stranka doživljava jednu od najtežih kriza u svojoj istoriji.

Nakon ostvarenog najboljeg izbornog rezultata od skoro 100 hiljada glasova i 12 poslanika u NS RS i po prvi put i direktan mandat u Parlamentu BiH, došli smo u situaciju da je stranka duboko podijeljena i da je nestalo jedinstva u našoj stranci, što će se reflektovati na buduću našu snagu u pomenutim parlamentima, ističe Pajić.

Po njemu, potrebno je da se uspostavi dijalog između dva lidera, te da DNS nastupi jedinstveno u NS RS i Parlamentu BiH.

Ovim putem pozivam na uspostavljanje ponovnog jedinsta DNS-a i prevazilaženje trenutnih političkih razlika između Marka Pavića i Nedeljka Čubrilovića. Potrebno je da opravdamo povjerenje birača, koji su podržali jedinstveni DNS vjerujući da je to stranka koja ujedinjuje našu Republiku Srpsku i pruža stabilnost u funkcionisanju institucija, zaključuje Pajić.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here