Vijesti Kultura i obrazovanje “Pametna tabla” za bolju i kvalitetniju nastavu

“Pametna tabla” za bolju i kvalitetniju nastavu

0

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” je odnedavno bogatiji za “pametnu tablu” Smart Board MX265.

Tim povodom je prošle srijede održana prezentacija o prednostima koje u nastavi donosi ovo nastavno pomagalo kao i o načinima njegove upotrebe.

Ova interaktivna tabla funkcioniše uz operativni sistem koji je prilagođen korištenju u nastavi, te omogućava obavljanje različitih operacija direktno na samom ekranu. Takođe, “pametna tabla” se može povezati s računarima i mobilnim telefonima kako bi se i na taj način plasirao nastavni sadržaj, ističu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Očekujemo da će uz pomoć ovog uređaja nastavni proces postati dinamičniji i fleksibilniji što bi na koncu trebalo da poveća interakciju i podstakne aktivniju ulogu samih učenika poručuju iz “Budućnosti”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here