Vijesti Sport Moderno i multifunkcionalno: Partizanovo igralište uskoro u novom ruhu – VIDEO/FOTO

Moderno i multifunkcionalno: Partizanovo igralište uskoro u novom ruhu – VIDEO/FOTO

0
Projektini biro “Arhaik”

Ove godine značajna izdvajanja predviđena Planom kapitalnih investicija odnose se i na sanaciju i rekonstrukciju dječijih i sportskih igrališta, za šta je predviđeno 103.000 maraka.

Tako će, pored najavljenog projekta postavljanja vještačke podloge na pomoćni teren FK Tekstilac, za šta se očekuju sredstva Vlade Republike Srpske u iznosu od 250.000 maraka, na red doći i početak rekonstrukcije nekadašnjeg rukometnog Partizanovog igrališta.

Zbog neriješenog modela gazdovanja igralište je poprilično zapušteno i oronulo, a do sada su ga održavali uglavnom sportski kolektivi koji su ga koristili – podmlatci rukometnog i košarkaškog kluba.

Već dugo vremena postoji ideja o obnavljanju ovog igrališta, a prema tek objavljenom idejnom rješenju vidljivo je da će objekat biti otvorenog tipa, sa natkrivenim multifunkcionalnim terenom.

Tako će na sadašnjem glavnom igralištu moći da se igra fudbal, košarka, odbojka i tenis, a ideja je da se tokom zime ono pretvori u klizalište. Ovaj prostor bio bi idealan za koncerte na otvorenom, a jedan dio pokrivenog prostora bi bio odvojen za sjedeća mjesta. Pored toga, i dalje će postojati manji teren za košarku, a postojeći pomoćni objekat bi takođe bio rekonstruisan i u njemu bi bile smještene svlačionice.

Radovi na prvoj fazi trebali bi početi ovog ljeta, i u tom slučaju, kroz dvije godine igralište bi bilo kompletno završeno. Za realizaciju prve faze projekta izdvojiće se 60.000, dok će ukupna vrijednost projekta biti oko 330.000 maraka.

Najvažnije od svega, novim objektom bi upravljao Sportsko-kulturni centar Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here