Vijesti Kultura i obrazovanje Paula Vidić, učenica generacije: Ocjena ne smije biti jedino mjerilo znanja

Paula Vidić, učenica generacije: Ocjena ne smije biti jedino mjerilo znanja

0

Paula Vidić iz Gornjih Palačkovaca učenik je generacije trogodišnjih zanimanja u SŠC “Mihajlo Pupin”.

Iako zanimanje modnog obućara nije bio njen prvi izbor kada je birala svoje srednjoškolsko obrazovanje, vremenom je otkrila da se radi o veoma zanimljivom pozivu.

– Nisam imala namjeru da mi to obrazovanje bude na prvom mjestu, čak sam bila razočarana i tužna, ali kada sam počela da dublje istražujem to zanimanje iznenadila sam se, shvatila sam da je puno kreativnosti i izazova, te dobila motivaciju za rad i uspjeh, naglašava ova mlada djevojka.

Priznaje da bi i bez titule učenika generacije i dalje bila uvjerena u svoje mogućnosti, jer ocjena “na papiru” i pohvale nisu jedino mjerilo znanja.

I bez ovog priznanja imala bih isto mišljenje o sebi, o svome znanju i mogućnostima, ali naravno da je ova nagrada dodatno potvrda i dala mi veću i jaču motivaciju za dalji rad i nove uspjeh. Ne smijemo da dozvolimo da nam ocjena bude jedino mjerilo znanja, iskrena je Paula.

Ističe da je veoma radoznala osoba koja uživa u trenutku i voli različite izazove, poput crtanja, sviranja gitare i sličnih interesovanja. Period srednje škole pamtiće po – sazrijevanju.

Prva asocijacija na moje školovanje je odrastanje koje je puno smjeha, druženja, ali i borbi i prepreka koje su nam se činile nerješivim, a sada su nam zapravo sitnice. Preživjeli smo i naglu promjenu u razmišljanju, ponašanju, a naravno i izgledu, što nas čini zrelijim osobama sada kada napuštamo srednuju školu, kaže Paula.

Nastava na daljinu bila je jedno novo iskustvo.

Imali smo odličnu komunikaciju sa profesorima što nam je dobro došlo u toj situaciji. Nije mi mnogo žao što nemamo maturalnu zabavu, ali mi je žao što smo se rastali na takav način, tako reći bez pozdrava i nadam se da će biti prilike da se to ispravi, kaže Paula, dodajući da će tek odlučiti o narednim koracima nakon srednje škole.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here