Vijesti Društvo Pčelari posjetili kolege u Črnomelju i upoznali ljepote Bele Krajine – FOTO

Pčelari posjetili kolege u Črnomelju i upoznali ljepote Bele Krajine – FOTO

0

Proteklog vikend članovi Udruženja pčelara “Lipa” iz Dervente, zajedno sa direktorom TU Derventa Biljanom Teofilović i predstvnicima lokalne uprave, po treći put su bili gosti pčelarskog udruženja “Črnomelj” iz Slovenije.

Domaćini iz Slovenije su se pokazali u najboljem mogućem svijetlu pa su svojim gostima predstavili znamjenitosti svoga kraja, specifičnosti pčelarenja u Sloveniji i rad svoga udruženja.

Gosti iz Dervente su prvo zvanično primili predstavnici opštinske uprave Črnomelj, zatim su obišli gradski muzej, Centar za osobe ometene u razvoju sa čijim štićenicima sarađuje Udruženje pčelara, “Riznicu” objekat prezentacije prirodnog, kulturnog i etnološkog Blaga Črnomlja i Bele Krajine, Turističko-informativni centar, Muzej pčelarstva u Višnja gori, izvor rijeke Krupe i porodično-poljoprivredno gazdinstvo Čerjanec, zatim pčelinjak i postrojenja za pakovanje meda i pčelinjih proizvoda u firmi Belokranjski hram i po povratku su posjetili pčelarski učini put u mjestu Žunić. Predstavnici pčelarskog udruženja Črnomelj predstavili su nam svoj ogledni pčelinjak i medonosno bilje, saopšteno je nakon sastanka.

Goste iz Dervente ugostio je i načelnik opštine Črnomelj Andrej Kavšek sa kojim su simbolično posadili drvo lipe.

Posebnu zahvalnost za ukazano gostoprimpstvo gosti iz Dervente duguju Dušanu Milinkoviću, predsjedniku pčelarskog udruženja “Črnomelj”.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here