Vijesti Kultura i obrazovanje Pedeset godina rada Drage Handanovića

Pedeset godina rada Drage Handanovića

0

Povodom pedesete godišnjice umjetničkog rada Drage Handanovića, u Centru za kulturu u Derventi otvorena je izložba umjetničke keramike.

Organizator izložbe je Internacionalni multireligijski i interkulturalni centar “Zajedno”, a pod pokroviteljstvom načelnika općine Derventa Milorada Simića.

– Meni je veoma značajno da se upravo u Derventi slavi moj jubilej, jer sam ovdje proveo djetinjstvo i mladost, gdje sam završio osnovnu i srednju školu.

U Derventi je nastala prva keramika kada sam sa prof. Stankom Milanovićem razgovarao o skulpturi u 11. godini i kada mi je pokazao šta je negativ i pozitiv i čestitao mi na prvim skulpturama. Izlagao sam u Parizu, Beogradu, Hrvatskoj… Napravio sam 30 spomenika, 15 na otvorenom prostoru – kazao je Handanović.

Izvor: Dnevni Avaz(N.S.)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here