Vijesti Kultura i obrazovanje Penzionisani učitelji i ove godine obilježili Svjetski dan prosvjetnih radnika

Penzionisani učitelji i ove godine obilježili Svjetski dan prosvjetnih radnika

0

Zajedničkim druženjem i prigodnim programom učenika OŠ „Đorđo Panzalović“ derventski penzionisani učitelji treću godinu u nizu obilježili su Svjetski dan prosvjetnih radnika – 5. oktobar.

Milan Gavrić, predsjednik organizacionog odbora manifestacije, rekao je da ove godine učestvuje više od šezdeset nekadašnjih učitelja i nastavnika.

Želja nam je bila da se sastanemo i osvježimo naše uspomene i upravo je ovaj datum jedan od povoda za okupljanje. Na taj način želimo da upotpunimo naše „treće doba“, a u narednom periodu ćemo organizovati i predavanje na temu kako da penzionerske dane učinimo boljim. Želimo da napravimo album fotografija iz školskih klupa, nastalih za trajanja radnog vijeka, kao i da organizujemo i regionalno druženje sa kolegama iz Doboja, Broda i Prnjavora, kazao je Gavrić.

Nekadašnja učiteljica Ferzija Hasičević je već dvije decenije penzioner.

I sada mi nedostaje odlazak na posao, priprema kod kuće, rad sa djecom, ali nam ovakva druženja predstavljaju melem na ranu i sjećanje na veliku radost, istakla je Hasičević.

Gost druženja bio je i profesor doktor psiholog Aleksandar Milić, koji bi uskoro trebao održati predavanje o unapređenju kvaliteta života u „trećoj dobi“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code