Vijesti Hronika Perković optužen za mučenje Srba u Derventi

Perković optužen za mučenje Srba u Derventi

0

SARAJEVO – Tužilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ivice Perkovića (45) zvanog Mungos, državljana Hrvatske i BiH, zbog krivičnog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Perkovic optuzen za mucenje Srba u Derventi

U optužnici se navodi da je Perković tokom aprila, maja i juna 1992. godine na području Dervente tukao, mučio i na druge nečovječne načine zlostavljao srpske civile, koji su protivpravno bili zatočeni u prostorijama Doma JNA, hangara “Rabić” i prostorijama Osnovne škole u mjestu Zelenika.

Perković je zlostavljao zatočenike, tukao ih i ranjavao iz vatrenog oružja, te mučio na izrazito surov način, nanoseći im teške tjelesne i duševne patnje, navodi se u optužnici. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, dodaje se u saopštenju.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here