Vijesti Društvo Perkoviću četiri godine zatvora za zločine nad Srbima u Derventi

Perkoviću četiri godine zatvora za zločine nad Srbima u Derventi

0

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Ivicu Perkovića zvanog Mungos na četiri godine zatvora zbog zločina nad srpskim civilima počinjenih u Derventi, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

On je proglašen krivim da je, kao pripadnik 103. derventske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, mučio tri civila od maja do juna 1992. godine.

Perkoviicu cetiri godine zatvora za zločine nad Srbima u Derventi

Prema presudi, Perković je civile zatočene u Domu ЈNA i hangaru Rabić tukao šakama, nogama, palicom, kundakom puške i nožem po cijelom tijelu, prenosi Birn.

On je oslobođen optužbi za podsticanje i premlaćivanje jednog zatočenika i mučenje dvojice, dok je tačka optužnice za mučenje dvojice mještana Čardaka kod Dervente odbijena.

Vrhovni sud je ovu presudu donio nakon obnovljenog postupka i ukidanja dvije prethodne prvostepene presude Okružnog suda u Doboju kojima je Perković bio osuđen na pet i po, odnosno dvije godine zatvora.

SRNA – RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here