Vijesti Kultura i obrazovanje Perspektivna umjetnica: Otvorena prva samostalna izložba mlade Dervenćanke Sare Bogdan – FOTO

Perspektivna umjetnica: Otvorena prva samostalna izložba mlade Dervenćanke Sare Bogdan – FOTO

0
Sara Bogdan i direktor škole Predrag Drinić

U holu Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” danas je otvorena prva samostalna izložba Sare Bogdan, sedamnaestogodišnje učenice ove škole.

Sara se slikanjem bavi još od predškolskog uzrasta, a već tokom osnovnoškolskog obrazovanja osvaja i prve nagrade.

Od malih nogu sam posvećena slikanju i crtanju, i mogu reći da se pronalazim u tome. Slikam zanimljiva lica ljudi, životinje i portrete, kao i nadrealne teme. Posebno bih se zahvalila svojoj razrednici Tanji Mihić Pijetlović i direktoru Predragu Driniću na podršci u organizaciji izložbe, istakla je ovom prilikom mlada umjetnica.

Danas je svojim kolegama iz školskih klupa predstavila slike nastale tehnikom ulja na platnu, kao i crteže manjeg formata na kojima dominiraju nadralne teme i pejzaži.

Inače, Sara je kćerka derventskog umjetnika Saše Bogdana.

Izložba će biti otvorena do 18. maja i do tada je mogu pogledati svi zainteresovani.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here