Reportaže Perspektivni kuglaš i budući arhitekta – Nikola Brković

Perspektivni kuglaš i budući arhitekta – Nikola Brković

0

Jedan od veoma uspješnih maturanata SŠC „Mihajlo Pupin“, na smjeru geodezija i građevinarstvo, je Nikola Brković, koji je u toku srednjoškolskog obrazovanja bio odličan učenik, a po završetku osnovne škole za postignute uspjehe, zaslužio Vukovu diplomu.

brka

Planira da nastavi obrazovanje, tačnije, da upiše arhitekturu u Banjaluci. To mu je, kako kaže, san iz djetinjstva, zato što se uz svoju majku, koja je građevinski tehničar, susreo s tim poslom, polako učio i vremenom ga zavolio. Nikola ne samo da ostvaruje dobre rezultate u školi, nego je i izuzetno uspješan sportista, naime, kuglanjem se bavi već tri godine, a trenutno igra za kuglaške klubove „Derventa“ i banjalučki „Borac“. Ljubav prema ovom sportu počela je davno, kada je kao dječak išao sa ocem u kuglanu, dok je postojala u Derventi, pa kasnije i u Brod. Početak njegovih sportskih uspjeha je osvojeno prvenstvo grada u organizaciji SRC „Olimp“ 2013. godine.

-Ljudi misle da je kuglanje veoma lagan i jednostavan sport, ali činjenica je da i ovaj sport, kao i svaki drugi, zahtijeva fizičku pripremu i redovne treninge. Može se reći da se u kuglani provodi mnogo manje vremena nego na treninzima, koji između ostalog uključuju trčanje i vožnju bicikla. Svaki sportista želi da bude prvi i da ostvari najbolje rezultate, tako da su postignuti uspjesi ono što me najviše motiviše, priča Nikola.

Osvojio je treće mjesto u kadetskoj konkurenciji Republike Srpske, bio na svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH, zatim na međunarodnom kampu u Vrbasu. Kao član „Kozare“ na „Trofeju Beograda“ ostvario je izuzetno dobre rezultate, a sljedeće godine planira učestvovati na juniorskom svjetskom prvenstvu, koje će biti organizovano u Hrvatskoj.

Ovaj vrijedni učenik i sportista godinama učestvuje na takmičenjima iz prve pomoći, tako da je 2013. godine njegova ekipa na međunarodnom takmičenju u Njemačkoj postigla dobre rezultate.

-Kad čovjek ima volju i želju za nečim, uvijek se može dobro organizovati i sve postići, tako da pored ovih aktivnosti, u slobodno vrijeme pišem članke za internet stranicu „Derventa kafe“. U toku studija planiram nastaviti sa kuglanjem, kako u banjalučkom klubu, tako i ovdje, u derventskom, kaže Nikola.

 S. N. – Derventski list

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here