Vijesti Magazin PES „Abonos“: Derventski planinari “osvojili” Ozren

PES „Abonos“: Derventski planinari “osvojili” Ozren

0

Sedmočlana ekipa Planinarsko-ekološke sekcije „Abonos“ iz Dervente, u subotu (03. juna 2017) učestvovala je na Ozrenskom planinarskom maratonu i uspješno prepješačila stazu Jadrina dugu 24,5 km. Organizator maratona je Planinarsko društvo „Ozren-Kraljica 883“.

Derventsku planinarsku ekipu činili su Aleksandra Marilović, Sandra Slavuljica, Zoran Sarić, Duško Ristić, Milan Kuzmanović, Jovo Đekić i Damir Kljajić.

Okupljanje planinara započelo je u kampu “Kaluđerica” nedaleko od ozrenskog manastira Svetog Nikole, a start na svim stazama započeo je u 9 časova. Staza Jadrina, kojom su išli derventski planinari, proteže se pored potoka Poljana, Orlovog jezera i rječice Jadrine, kroz selo Brezici, preko vrha Kraljica (883m) do kampa. Staza većim dijelom prolazi kroz bjelogorične i crnogorične šumske predjele, a manjim dijelom kroz brdske livade. Manji dio staze prolazio je kroz kamenito korito potoka, što je, uz uspon na vrh Kraljica, najljepši dio staze. Od ukupno 500 planinara koji su učestvovali na Ozrenskom maratonu, stazu Jadrine pohodilo je oko 140 planinara.

Svim učesnicima manifestacije, koji su stigli sa ovjerenim kartama do cilja dodijeljene su diplome, a za planinare je pripremljen i vojnički pasulj. Derventski paninari iskoristili dolazak na maraton da obiđu i manastirski kompleks i prisustvuju bogosluženju.

Predsjednik PES „Aboos“ Aleksandar Balaban najavio je novi izlet za vikend, u subotu i nedjelju (10. i 11. juna), a planinari će osvajati planine Osječnica i Klekovača. Svi zainteresovani za taj izlet mogu se obratiti upravi sekcije.

TO Derventa

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here