Vijesti Sport Petoro derventskih šahista učestvovalo na turniru “Matirajmo predrasude”

Petoro derventskih šahista učestvovalo na turniru “Matirajmo predrasude”

0

Na šahovskom Festivalu prijateljstva „Matirajmo predrasude“, koji je prošlog vikenda održan u Narodnoj skupštini Republike Srpske, učestvovalo je više od stotinu šahista iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, a među njima i članovi Šahovskog kluba „Derventa“ Dragan Kokanović, Duško Miličić, Žana Kokanović, Bojana Bojanić i Aleksej Vidić. Najuspješniji derventski takmičar bio je osamnaestoplasirani Dragan Kokanović sa 6 poena, Duško Miličić je osvojio 4,5 poena, Bojana Bojanić 4, a Žana i Aleksej po 3,5 poena.

Pobjednik turnira, kojeg je otvorio predsjednik Narodne skupštine RS Nedjeljko Čubrilović, bio je Radislav Kitić. On je sakupio osam poena iz devet partija parovanih po švajcarskom sistemu, koliko je imao, uz slabiji dodatni kriterijum, i Zoran Ljikar iz Vukovara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here