Vijesti Privreda Petričević posjetio derventska preduzeća: Nastavićemo pružati podršku privrednicima za nabavku novih tehnologija

Petričević posjetio derventska preduzeća: Nastavićemo pružati podršku privrednicima za nabavku novih tehnologija

0

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je danas u derventska privredna društva iz oblasti metalne industrije “MREŽA NETWORK” i “MBM Metalac”.

Petričević je pohvalio poslovanje ovih preduzeća i ocijenio da ovakva preduzeća trebaju biti cilj svim domaćim preduzetnicima da povećaju produktivnost svog brenda, te najavio nastavak podrške privrednicima programom nabavke novih tehnologija i savremene opreme radi povećanja produktivnosti poslovanja i dodao da će resorno ministarstvo nastaviti da sprovodi proaktivnu politiku.

On je istakao da se u prethodnom periodu više pažnje posvećivalo ovom pitanju, te da je Ministarstvo podržalo rast plata donošenjem Zakona o podsticajima u privredi Srpske.

Od jula 2019. godine, kada je donesen Zakon, do danas smo po tom osnovu isplatili više od 33 miliona KM, rekao je Petričević, te dodao da poslodavci u Srpskoj moraju biti svjesni neophodnosti povećanja plata radnicima i odricanja od dijela prihoda u tu svrhu.

Vlada RS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here