Vijesti Kultura i obrazovanje Pjesnički susreti “Prljača 2022”: Banjalučanin Gojko Mandić napisao najljepšu pjesmu posvećenu ljepotama...

Pjesnički susreti “Prljača 2022”: Banjalučanin Gojko Mandić napisao najljepšu pjesmu posvećenu ljepotama voda

0

Gojko Mandić iz Banjaluke, autor pjesme “Šta sve rijeka ima” pobjednik je nagradnog konkursa o ljepotama vodotoka, a povodom 21. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača 2022”.

Pobjednik u kategoriji, šaljiva pjesma, je Evita Bojkovac iz Dervente za rad pod naslovom “Sporazum ”, a u kategoriji “Ukrinski cvijet” Vesna Marković iz Dervente pjesmom “Kratko veselje ”.

Pohvaljene su pjesme Ane Stajkove – Ivanove iz Bugarske, Borislava Nagradića iz Batajnice, Dragiše Cetića iz Gacka, Mirjane Milankov i Cvijetina Lobožinskog iz Novog Sada, te pjesnika Slavka Pokrajca, Radojke Adamović i Gorice Krstović iz Dervente.

Na nagradni konkurs, u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor” iz Dervente, stiglo je 76 radova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Njemačke i Švajcarske.

Srpski književni klub “Vihor” organizator je međunarodne pjesničke manifestacije “Prljača 2022”, koja će biti održana 6. avgusta u Derventi u Centru za kulturu.

Generalni pokrovitelj je grad Derventa a sufinansijer Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here