Vijesti Kultura i obrazovanje Pjesnik Jovica Đurđić u Derventi

Pjesnik Jovica Đurđić u Derventi

0

Pjesnik, Jovica Đurđić, koji živi i radi u Rijeci, navratio je u Derventu u proputovanju za Beograd na velesajam knjiga da bi se sastao sa članovima  derventskog “Vihora”. Tom prilikom Jovica je ostavio kao poklon veći broj svojih knjiga za gradsku i školske biblioteke. Na ovaj način, pjesnik nije zaboravio svoj “Vihor”, kojeg je kao srednjoškolac davne 1966/67. godine osnovao.

Pjesnik Jovica Djurdjic u Derventi 1

Njegov kraći boravak u Derventi, predsjednik “Vihora” Savko Pećić Pesa i književnik Milorad Mišo Đurđević su iskoristili kako bi se upoznali o stvaralaštvu ovog vrsnog i plodnog  pjesnika.

Pjesnik Jovica Djurdjic u Derventi 2

Vrijedne knjige za djecu, kao što su “Žirafa i Žeraldina”, “Lepo je biti kod kuće” i najnovija “Kalina i morski konjic” od sada  će biti u bibliotekama na dohvat mnogobrojnih radoznalih čitalaca. Isto tako tri svoje skupocjene monografije “Zvijezde na uzglavlju” ostavio je kao poklon u Derventi. Radi se o monografiji sa ilustracijama poezije gdje su Jovičine pjesme obajvljene na dvadeset jezika. Sve pjesme su objavljene na srpskom i hrvatskom jeziku, a na kraju završava sa prevodom na kineski jezik.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here