Vijesti Magazin Plemenitim konjima uveličali Velikogospojinske dane – FOTO

Plemenitim konjima uveličali Velikogospojinske dane – FOTO

0

Ovogodišnje, jubilarno 170. Izdanje Derventskog vašara, upotpunili su prelijepi sportski konji Konjičkog kluba “Y” iz Srpca.

Redovni učesnici stočne pijace koja se održava svakog četvrtka u Derventi nisu propustili priliku da se pojave i na Stočnom sajmu, manifestaciji koja se na Sajmištu održava u Velikogospojinske dane.

Ovoga puta ipak smo željeli da to bude nešto drugačije, pa smo na Sajmište stigli na konjima i vratili se istim putem što je oduševilo prolaznike koji su mogli da se svojim očima uvjere zašto su konji plemenite životinje, kaže Bojan Ugren.

Prije četiri godine porodica Ugren je u Glamičanima kod Srpca osnovala Konjički klub „Y“ koji trenutno ima osam grla. Ovaj klub je jedan od osam članova Saveza konjičkih organizacija Republike Srpske, a Bojan je, kao profesionalni trener jahanja i stručnjak u ovoj oblasti, na funkciji generalnog sekretara Saveza.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here