Vijesti Razno Po mjeri svih: Ručno rađeni lusteri iz Dervente – FOTO/VIDEO

Po mjeri svih: Ručno rađeni lusteri iz Dervente – FOTO/VIDEO

0
Pravoslavna crkva Inđija

Lusteri su od svog nastanka bili mnogo više od običnih svjetiljki i još u srednjovijekovnim zdanjima predstavljali su nezamjenjive ukrase i statusne simbole. Riječ luster je germanskog porijekla i potiče od riječi „lustre“ što znači sjaj.

Iako danas više nisu rijetkost, svoj nekadašnji prestiž zadržavaju kao ručno rađeni, unikatni primjerci koji krase najsvečanije prostore, sale za vjenčanja, religijske objekte, ali i elegantne, sa ukusom dekorisane stambene prostore, kojima će dati dozu jedinstvenosti..

Unikatni primjerci lustera u baroknom stilu, prema željenim veličinama, do 3 metra visine i širine, sa željenim brojem svjetiljki, izrađuju se upravo u Derventi.

Osnovna konstrukcija sastoji se od plastificiranog metala i ukrašena je dekorativnim staklom, a svaki stakleni kristal je ručno rađen i okačen mesinganim kukicama, dok kabl može biti u boji zlata ili srebra.

Kako to izgleda najbolje će posvjedočiti fotografije zadovoljnih klijenata iz Dervente, ali i iz Novog Sada, Zrenjanina, Istočnog Sarajeva, Maglaja, Slavonskog Broda…

Jedinstvene lustere pogledajte i na internet prezentaciji http://www.kristalni-lusteri.com/.

Kontakt: 065/ 159 553 (Dragan Nović)
E-pošta: [email protected]
Facebook: Kristalni lusteri
Skype: dragan novic

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here