Vijesti Društvo Poboljšani uslovi za rad Udruženja penzionera Derventa

Poboljšani uslovi za rad Udruženja penzionera Derventa

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je danas Udruženje penzionera povodom završetka krečenja prostorija.

Predsjednik Udruženja Veljko Spasenić izrazio je zahvalnost lokalnoj zajednici, prije svega na razumijevanju, a potom i na podršci koje organizacija uživa.

Ove godine smo se obratili Gradskoj upravi sa molbom da nam pomogne u poboljšanju rada Udruženja, prije svega kroz krečenje naših prostorija, tako da smo uspjeli da osvježimo sve prostorije Doma penzionera. Takođe, uslišena je i molba za nabavaku novog televizora, rekao je Spasenić ovom prilikom.

Gradonačelnik Simić je istakao da se lokalna zajednica trudi poboljštati položaj penzionera.

Ove godine je za Udruženje penzionera izdvojeno 83.850 KM. Pored redovnog granta od 4.000 KM, ove godine smo podržali tri projekta i to nabavku kostima za hor 1.900, krečenje prostora od 7.000 i nabavku televizora 950 KM. Za subvencionisanje lijekova i troškova električne energije najugroženijim kategorijama penzionera je izdvojeno 70.000 KM, što je za 10.000 više nego prošle godine, rekao je Simić.

Udruženje penzionera Derventa broji oko 3.900 članova, od ukupno 4400 penzionera. Prosječna penzija u Derventi je 440 KM, dok 560 penzionera ima najnižu penziju od 275 KM.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here