Vijesti Društvo Počela izgradnja kružne raskrsnice na spoju važnih magistralnih puteva – FOTO

Počela izgradnja kružne raskrsnice na spoju važnih magistralnih puteva – FOTO

0

Davor Kostrešević, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”, danas je zvanično uveo izvođača radova preduzeće “Geokop” u radove rekonstrukcije raskrsnice u kružnu raskrsnicu na ukrštanju magistralnih puteva Prnjavor-Derventa, Doboj-Derventa i Derventa-Brod.

Namjera je da se postojeća raskrsnica raskrsnica rekonstruiše u trokraku kružnu raskrsnicu ulaznih traka širina oko 4 metra, izlaznih oko 5,1 metar i unutrašnje trake širine 6 metara, a vanjskog ukupnog prečnika 23,5 metara, pojasnio je Kostrešević.

Sve to će uticati na bezbjednije odvijanje saobraćaja i njegovo rasterećene. Asfaltna konstrukcija sastojaće se od dva tamponska sloja debljine po 20 centimetara, dva sloja asfaltne mase i habajućeg sloja. Vrednost radova je 850.000 maraka, a rok izvođenja 180 dana, naglasio je Kostrešević.

Derventa će uskoro imati pet kružnih tokova, a ovaj koji se gradi biće drugi napravljen sredstvima Puteva Srpske, podsjetio je gradonačelnik Milorad Simić.

Ovo je veoma frekventna raskrsnica i svojevrsno srce industrijske zone, a kada izvoz od 300 miliona maraka pretvorimo u šlepere to je 8.000 vozila koji samo po tom osnovu prođu ovim putem. Ovo je bila naša želja odavno, i naš grad će dobiti novi važan infrastrukturni objekat, rekao je Simić.

Inače, radove izvodi derventsko preduzeće “Geokop”.

Derventa Cafe