Vijesti Vrtić “Trol”: Počela pripremna nastava za 114 predškolaca

Vrtić “Trol”: Počela pripremna nastava za 114 predškolaca

0

Program za djecu u godini pred polazak u školu provodi se od 2. marta u 40 predškolskih ustanova i 78 škola u Republici Srpskoj, za što je Vlada RS obezbijedila sredstva u iznosu od 404 hiljade maraka.

Program predstavlja podršku djeci u pogledu fizičke i socijalne zrelosti, emocionalne stabilnosti, sticanja radnih navika i razvijanja ljubavi prema učenju, te osposobljavanju djeteta za samostalan rad.

Program pripremne nastave počeo je juče i u JPU „Trol“, a deveta generacija mališana će u naredna tri mjeseca pohađati ovu nastavu. Za djecu, koja na jesen sjedaju u školske klupe i njihove roditelje, organizovan je prigodan doček u vrtiću gdje su ih toplo pozdravili vaspitači i direktor ustanove Gordana Simić.

U našoj ustanovi se pripremna nastava organizuje veće devetu godinu zaredom, a ove godine imamo tačno 114 predškolaca. Spiskovi su počeli da se formiraju već od oktobra kao bismo znali tačan broj djece polaznika programa zbog nabavke didaktičkog i potrošnog materijala. Program organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture i obezbjeđuje naknade za vaspitače dok je načelnik opštine i ove godine, za redovne predškolce i za djecu u pripremnoj nastavi, obezbijedio didaktički materijal. Jedini troškovi ,koje će snositi roditelji, jesu troškovi osiguranja, istakla je Simićeva.

Mališani su se juče međusobno upoznali, a već danas počinje rad prema programu pripremne nastave, koja će se osim u vrtiću realizovati i u OŠ „Đorđo Panzalović“u Osinji.

Program će se realizovati do 29. maja, svakim radnim danom u trajanju od najmanje tri časa.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here