Vijesti Vrtić “Trol”: Počela pripremna nastava za 114 predškolaca

Vrtić “Trol”: Počela pripremna nastava za 114 predškolaca

0

Program za djecu u godini pred polazak u školu provodi se od 2. marta u 40 predškolskih ustanova i 78 škola u Republici Srpskoj, za što je Vlada RS obezbijedila sredstva u iznosu od 404 hiljade maraka.

Program predstavlja podršku djeci u pogledu fizičke i socijalne zrelosti, emocionalne stabilnosti, sticanja radnih navika i razvijanja ljubavi prema učenju, te osposobljavanju djeteta za samostalan rad.

Program pripremne nastave počeo je juče i u JPU „Trol“, a deveta generacija mališana će u naredna tri mjeseca pohađati ovu nastavu. Za djecu, koja na jesen sjedaju u školske klupe i njihove roditelje, organizovan je prigodan doček u vrtiću gdje su ih toplo pozdravili vaspitači i direktor ustanove Gordana Simić.

U našoj ustanovi se pripremna nastava organizuje veće devetu godinu zaredom, a ove godine imamo tačno 114 predškolaca. Spiskovi su počeli da se formiraju već od oktobra kao bismo znali tačan broj djece polaznika programa zbog nabavke didaktičkog i potrošnog materijala. Program organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture i obezbjeđuje naknade za vaspitače dok je načelnik opštine i ove godine, za redovne predškolce i za djecu u pripremnoj nastavi, obezbijedio didaktički materijal. Jedini troškovi ,koje će snositi roditelji, jesu troškovi osiguranja, istakla je Simićeva.

Mališani su se juče međusobno upoznali, a već danas počinje rad prema programu pripremne nastave, koja će se osim u vrtiću realizovati i u OŠ „Đorđo Panzalović“u Osinji.

Program će se realizovati do 29. maja, svakim radnim danom u trajanju od najmanje tri časa.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here