Vijesti Kultura i obrazovanje Počela škola na daljinu i za srednjoškolce

Počela škola na daljinu i za srednjoškolce

0

Nastava na daljinu počela je danas za sve srednjoškolce u Republici Srpskoj putem “onlajn” platformi, dok se nastava za osnovce od prošle sedmice održava putem programa Televizije Republike Srpske.

Nastava na daljinu za srednjoškolce se odvija upotrebom “onlajn” platformi za učenje, Office 365 alata i drugih sistema komunikacije poput e-adresa, društvenih mreža i servisa za razmjenu poruka, a zastupljeni su opšteobrazovni i stručno-teorijski predmeti.

Putem “onlajn” platformi učenici dobijaju materijale i instrukcije za rad i razmjenjuju informacije sa profesorima u vezi sa nastavnim sadržajem i zadacima sa ciljem boljeg razumijevanja i lakšeg savladavanja gradiva. Nastava na daljinu je obavezujući oblik nastave kako za nastavnike, tako i za učenike. Odjeljenjske starješine/predmetni nastavnici su u obavezi da uspostave komunikaciju sa učenicima i da im daju povratne informacije o urađenim zadacima koje su dobili od nastavnika koji nastavu realizuju putem RTRS-a ili onlajn platformi u slučaju nastave na daljinu za srednjoškolce, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Od nastavnika se očekuje da prate napredovanje učenika, bilježe podatke o tome, te sačuvaju dobijene radove učenika.

Nastavnici imaju na raspolaganju novu platformu Ministarstva prosvjete i kulture eNastava (https://enastava.skolers.org/) na kojoj se nalaze školski časovi realizovani putem RTRS-a, kao i dodatna uputstva nastavnicima za upotrebu alata za komunikaciju sa učenicima kako bismo im olakšali rad, kažu u ministarstvu.

Na sedmičnom nivou direktori škola imaju obavezu da elektronski putem izvještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod o realizovanim aktivnostima nastave na daljinu.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here