Vijesti Kultura i obrazovanje Počeo pripremni program za derventske predškolce – FOTO

Počeo pripremni program za derventske predškolce – FOTO

0

U derventskim obrazovnim ustanovama ovih dana je počela pripremna nastava za predškolce koji nisu pohađali nijedan od oblika predškolskog vaspitanja.

Novina u odnosu na prethodne godine jeste da sve obrazovne ustanove mogu da apliciraju kod nadležnog ministarstva kao nosioci projekta, tako da su pripremne grupe organizovane i u Centru „Budućnost“, OŠ „Đorđo Panzalović“, te naravno vrtiću „Trol“ u kojem se nalazi najviše polaznika.

Imamo ukupno 107 polaznika, podijeljenih u četiri grupe. Ministarstvo prosvjete kao organizator nabavilo je potreban didaktički i potrošni materijal, dok je dodatne potrepštine finansirala lokalna zajednica, kaže direktorica vrtića „Trol“ Gordana Simić.

Kao i do sada, svakog radnog dana od 16 do 19 časova tokom tri mjeseca mališani će usvajati osnovna znanja, socijalizovati se i pripremiti se za školske klupe.

OŠ "Đorđo Panzalović" Osinja
OŠ “Đorđo Panzalović”

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here