Vijesti Kultura i obrazovanje Počeo zvanični upisni rok u Glossa-centru Derventa: Kursevi njemačkog jezika za odrasle...

Počeo zvanični upisni rok u Glossa-centru Derventa: Kursevi njemačkog jezika za odrasle i djecu

0

U toku je zvanični upisni rok u Glossa-centru Derventa! Upišite se na kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu i usvojite željeno znanje iz njemačkog jezika kvalitetno i efikasno! 

Glossa – centar za njemački jezik Derventa vrši upise na kurseve njemačkog jezika za odrasle i djecu svakim radnim danom od 17.00 h do 22.00 h u ulici Cara Lazara 45 (zgrada “Derventskog lista”). Možete nas kontaktirati i na telefon 066 848 261 ili na mail [email protected].

Upisi u toku 

U Glossa – centru za njemački jezik Derventa možete da upišete kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu bez obzira na to da li imate predznanje iz njemačkog jezika ili ne. Nudimo kurseve od početnog nivoa, tj. od kursa A 1.1 do C 2.2 kako za odrasle i omladinu tako i za djecu! Ukoliko ste početnik, krećete na kurs A 1.1, a ukoliko imate predznanje, možete da uradite kod nas ulazno testiranje na osnovu kojeg naši profesori procjene na kojem ste nivou i daju Vam adekvatnu preporuku i savjete za upis na kurs.

Kursevi njemačkog jezika za odrasle

Upisom na kurs njemačkog jezika za odrasle u Glossa-centru sebi osiguravate kvalitetno učenje njemačkog jezika i pripremu za polaganje ispita Goethe-Instituta. Kursevi su organizovani u skladu sa normama Zajedničkog evropskog referentnog okvira za strane jezike. Ukoliko već imate određeno predznanje iz njemačkog jezika, upis na pravi kurs će vam omogućiti besplatno ulazno testiranje. Posjećujući kurs njemačkog jezika u Glossa-centru ste korak bliže znanjima i vještinama koje su propisane za svaki nivo učenja.

Kursevi njemačkog jezika za djecu

Polaznice dječijih kurseva Glossa – centra za njemački jezik.

Učenjem njemačkog jezika u Glossa-centru djeca ne stiču samo jezička znanja. Kursevi su organizovani na taj način da omogućavaju razvoj intelektualnih, socijalnih i kognitivnih kompetencija djeteteta, a sve to kroz kontinuiran rad, igru i zabavu. O djeci i njihovom uspjehu vode računa naši nastavnici, posebno obučeni za nastavu sa najmlađima, te tim pedagoga i osoblje zaduženo za kontrolu kvaliteta nastave.

UPIS U TOKU!
066 848 261
[email protected]
Cara Lazara 45 (zgrada “Derventskog lista”)

Garantujemo kvalitet nastave

Naša nastava je koncipirana prema evropskom standardu, odnosno pri podučavanju njemačkog jezika pratimo standarde Evropskog referendnog okvira za strane jezike. Da biste došli do željenog znanja, naši profesori se trude da Vam stvore što autentičnije situacije u nastavi, da nastava bude kreativna i raznovrsna (nastava u učionici i izvan nje, korištenje raznih multimedijalnih uređaja na nastavi i sl.), i to pomoću najnovijih metodiško-didaktičkih principa i pomoću individualnog pristupa svakom polazniku. Grupe imaju najviše po 12 polaznika! Prilikom učenja nekog stranog jezika je vrlo važno da se čovjek upozna i sa kulturom tog govornog područja. Mi smo to na vrijeme prepoznali i od samog početka naši polaznici imaju priliku da uz gradivo o jeziku uče i o kulturi Njemačke, Austrije, Švicarske i sl. Ono što je specifično za kurseve za djecu i omladinu jeste uska saradnja sa roditeljima i redovni roditeljski sastanci koji roditeljima pružaju uvid u napredak njihove djece u učenju njemačkog jezika.

Održavanje Goethe-ispita 

Alexandra Mittler, direktorica Jezičkog odjela i zamjenica direktora Goethe-Instituta

Glossa-centar od prvog dana rada partner Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine u sprovođenju Goethe-ispita, dok je naša centrala čak po drugi put zaredom akreditovana od strane iste institucije. U našim prostorijama u Banjoj Luci i Tuzli se održavaju Goethe-ispiti u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine. Naši profesori su certifikovani Goethe-ispitivači i samim tim možete da budete sigurni da će Vas oni najadekvatnije pripremiti za polaganje Goethe-ispita ukoliko imate potrebu i želju da svoje znanje testirate na Goethe-ispitima. Kako biste se što bolje pripremili za polaganje Goethe-ispita, imate priliku da u našem Centru pohađate tzv. “Pripremnu nastavu – Uvid u formu Goethe-ispita” koja se održava nekoliko dana neposredno prije svakog termina održavanja Goethe-ispita, a koju drže naši certifikovani Goethe-ispitivači. naš uspjeh je visok procenat prolaznosti naših polaznika na Goethe-ispitima (čak 98,3 %).

Besplatne edukativne, zabavne i kulturne manifestacije

Da njemački jezik može biti koristan, ali i zabavan, dokazuju i naše besplatne manifestacije koje održavamo i za odrasle i za djecu. Korisnici naših usluga, ali i svi ostali građani mogu da posjećuju naše komunikacijske radionice sa izvornim govornicima njemačkog jezika,  radionice za zdravstvene radnike, radionice poslovnog njemačkog, filmske večeri, priredbe, večeri poezije, posjete raznim institucijama i mnogo toga drugog.

Radimo na kvalitetu usluga

Svi profesori i administrativno i upravno osoblje uzimaju redvno učešće na internim i eksternim obukama, seminarima i drugim vrstama stručnog usavršavanja, i to sve u cilju kako bismo konstantno poboljavali ne samo kvalitet usluga nego i kvalitet pružanja usluga. Kod nas ste sigurni da dajemo maksimum da biste bili zadovoljni.

Nastava na daljinu, ljetna škola u Austriji, usluge prevođenja…

Glossa – centar za njemački jezik je u pravom smislu centar za njemački jezik. Pored toga što možete da upišete kurs njemačkog jezika za odrasle, omladinu ili djecu, Vi možete da potražite i naše ostale usluge kao što su Glossa Translate (usluge pismenog i usmenog prevođenja), Glossa Online (nastava njemačkog jezika na daljinu) i Glossa Sommer (ljetna škola njemačkog jezika u Beču i Gracu).

Dobro nam došli!
UPIS U TOKU!
066 848 261
[email protected]
Cara Lazara 45 (zgrada “Derventskog lista”)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here