Vijesti Društvo Počinje isplata pomoći nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece

Počinje isplata pomoći nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece

0

Od danas (20. septembar) počinje isplata finansijske pomoći u iznosu od 750 KM za korisnike koji su u evidenciji JU Javni fond za dječiju zaštitu kao korisnici nekog od prava iz dječije zaštite, a po Odluci o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj.

Za sve ostale roditelje, isplata kreće po podnošenju prijave na javni poziv koji će biti raspisan u toku sedmice, kažu u Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Naglašavaju da su pomenutom odlukom propisani uslovi koje je potrebno da ispunjava roditelj, bez obzira da li je otac ili majka, kako bi ostvario pravo na finansijsku pomoć.

Ti uslovi su da je roditelj nezaposlen, da ima četvero ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života, odnosno, od kojih je jedno od djece maloljetno, da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine/Republike Srpske i da ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu ove odluke, navodi se u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here