Vijesti Društvo Počinje projektovanje 22 kraka sekundarne vodovodne mreže Osinjskog vodovoda

Počinje projektovanje 22 kraka sekundarne vodovodne mreže Osinjskog vodovoda

0

Gradonačelnik Milorad Simić potpisao je danas sa preduzećem ugovor sa preduzećem CPK iz Banjaluke za projektovanje 22 kraka sporednog cjevovoda u okviru projekta izgradnje Osinjskog vodovoda.

I dok je izgradnja glavnog cjevovoda Osinjskog vodovoda u toku, paralelno se radi na projektovanju sekundarne vodovodne mreže, naglasio je Simić.

To su cjevovodi koji će vodu dovesti u svih šest sela koja gravitiraju ka južnom kraju grada. Ovo je važan trenutak jer će završetkom dokumentacije postati jasno koliko košta ostakak Osinjskog vodovoda, mimo glavnog cjevovoda, da bi došao do svakog domaćinstva. Ko se bolje organizuje prije će dobiti vodu, poručio je Simić.

Domaćinima apelujem da počnu da organizuju svoje resurse prema dogovorima koje smo do sada zaključili, istakao je Simić, dodajući da će lokalna zajednica pokriti 2/3 vrijednosti projekta.

Ukupna dužina sporedne mreže Osinjskog vodovoda je oko 80 kilometara.

Vrijednost ugovora je oko 30.000 maraka, a projektanti su dužni da posao obave u roku od 90 dana.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here