Vijesti Kultura i obrazovanje Počinje sa radom kancelarija Resursnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju...

Počinje sa radom kancelarija Resursnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju pod ingerencijom “Budućnosti” – FOTO

0

U četvrtak je u Bijeljini izvršena primopredaja regionalne kancelarije resursnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” koja je smještena u područnoj školi O.Š.Vuk Karadžić“ u Ledincima.

Ova kancelarija djelovaće kao sastavni dio centra “Budućnost”, te će predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama s područja Bijeljine, Ugljevika i Lopara biti obezbijeđena stručna defektološka podrška u radu s djecom sa smetnjama u razvoju.

Primopredaji su prisustvovali direktor OŠ “Vuk Karadžić”, delegacija centra “Budućnost”, kao i novozaposleni defektolog ove ustanove koji će biti zadužen za izvođenje aktivnosti iz nadležnosti Resursnog centra. Te aktivnosti podrazumijevaju evidentiranje djece, procjenu sposobnosti i potreba djece, individualni rad sa učenicima, savjetodavni rad s nastavnicima i roditeljima, te obuku u upotrebi asistivnih tehnologija, adaptaciju udžbenika i slično, saopšteno je iz centra „Budućnost“.

Ovom prilikom uručena su didaktička sredstva kao i specijalizovana sredstva neophodna u defektološkom radu.

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa jedna je od četiri ustanove u Republici Srpskoj kojem je nadležno ministarstvo dalo status resursnog centra za podršku inkluzivnom vaspitanju i obrazovanju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here