Vijesti Kultura i obrazovanje Počinje sa radom edukacijski centar “Malac Genijalac”: Predškolce od malih nogu uvode...

Počinje sa radom edukacijski centar “Malac Genijalac”: Predškolce od malih nogu uvode u svijet mentalne aritmetike i matematičkih vještina – FOTO

0

Nakon juče održanih prvih besplatnih radionica u okviru škole “Malac Genijalac”, danas se priprema njihov nastavak, ističe edukator Milijana Čivčija.

Svi koji žele da se pobliže upoznaju sa “mentalnom aritmetikom” i programima koje nudi “Malac Genijalac” mogu da već danas dođu u Ulicu 1. maja 70 (Brodska ulica, nekadašnji prostor pedijatra Nade) u terminima od 17 i od 18 časova.

Šta zapravo nudi program “Malac genijalac”?

Internacionalni edukacijski centar mentalne aritmetike Malac Genijalac postoji u 15 zemalja, sa više 257 poslovnica koje uspješno rade, dok u Bosni i Herecegovini trenutno postoji 28 upisnih centara, kaže Čivčija.

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata, opisuje ove zanimljive i korisne vještine mlada edukatorka.

Nastavni plan i program je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta.

Učenje se praktikuje u malim grupama, od 6 do 12 polaznika, kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće, navodi Čivčija.

Program se sastoji od osnovnog i naprednog nivoa, a efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život, ističe.

Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije, kaže Čivčija.

Sistem Numikon

Numicon je numerički didaktički sistem kojim se razvijaju matematičke sposobnosti kod djece od 3 do 5 godina. Razvili su ga stručnjaci sa Univerziteta Oksford, a u Velikoj Britaniji se primjenjuje u više od 6000 škola.

2015. godine je proglašen za najbolji svjetski edukativni matematički metod (Education Resources Awards (ERA). Numicon pokriva cjelokupnu oblast brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca. Namijenjen je djeci od 3 do 5 godina koja pohađaju jedan čas sedmično u grupama do osam polaznika uz individualni pristup za svako dijete, a po dogovoru prilagođen i djeci sa posebnim potrebama. Zahvaljujući Numiconu, djeca brže i efikasnije savladaju osnovne matematičke pojmove. Efekti su vidljivi, ne samo prilikom polaska u školu, već i u starijem uzrastu, kada učenici prelaze u više razrede i srednju školu, naglašava Čivčija.

Svi koji žele da se detaljnije upoznaju sa programima “Malac Genijalac” Derventa informacije mogu da dobiju na broj telefona 065/811-222, adresu e-pošte [email protected] ili putem Facebook stranice Malac Genijalac Derventa.

Škola počinje sa radom u ponedjeljak, 06.09.2021.

Derventa Cafe – reklamni tekst

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here