Vijesti Najave i obavještenja Počinju Međunarodni pjesnički susreti: Zadranin autor najbolje pjesme o ljepotama vode

Počinju Međunarodni pjesnički susreti: Zadranin autor najbolje pjesme o ljepotama vode

0

Još jedna tradicionalna ljetna manifestacija u našoj opštini svakako su Međunarodni pjesnički susreti, koji se ove godine održavaju po 16. put.

Program će početi 5. avgusta (petak), okupljanjem pjesnika na Trgu pravoslavlja od 18 časova, dok će od 19 časova uslijediti njihovo druženje na Patkovači, a potom i u restoranu “Karibik”.

Narednog dana pjesnici će ponovo boraviti na Patkovači, posjetiti manastir u Donjoj Bišnji, dok od 12 časova biti uručene nagrade ovogodišnjim pobjednicima.

A oni su, inače, već poznati.

Pjesnik Ivan Gaćina iz Zadra (Hrvatska) dobitnik je priznanja za najbolju pjesmu o ljepotama voda, a njegov kolega Boro Petković iz Dervente autor je najbolje pjesme o Ukrinskom vodenom cvijetu, dok je Slobodan Lejić iz Kalenderovaca napisao najbolju šaljivu pjesmu na temu voda.

Povelje “Vihora” dobili su “Derventski list” i Igor Žunić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here