Vijesti Društvo Podaci o derventskim grobljima uskoro na internet prezentaciji

Podaci o derventskim grobljima uskoro na internet prezentaciji

0

Predstavnici Centra za groblja iz Beograda predstavili su juče, zaintresovanim javnim preduzećima koja se bave ovom djelatnošću u Derventi i okolnim opštinama, softverski program za upravljanje grobljima.

Njihovo softversko rješenje omogućava zainteresovanim dobijanje željenih informacija o određenom groblju, a njegove prednosti u svom radu već upotreboljava oko 150 preduzeća koja se bave grobljanskom djelatnošću u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, stoji na internet stranici Centra za groblja.

Informacije u vezi sa grobljima biće dostupne preko interneta kako bi olakšali pristup podacima i samo snalaženje, odnosno pronalaženje grobnih mjesta neke preminule osobe, a tome ce doprinijeti i obavjestenja o sahranama. To je naročito važno za ljude koji dolaze iz inostranstva, rekao je Denis Pijetlović, predstavnik “Komunalca”, u čijoj su nadležnosti Gradsko groblje i groblje “Zajedno”.

On ističe da je derventsko groblje već snimljeno dronom, te da je popisano svako grobno mjesto i da će uskoro rezultati biti predstavljeni na internet stranici groblja.ba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here