Vijesti Hronika Podignuta nova optužnica za ratne zločine u Derventi

Podignuta nova optužnica za ratne zločine u Derventi

2

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv lica čiji su inicijali P.Ž. (67), koji se tereti za ratne zločine nad srpskim civilima od aprila do maja 1992. godine u Derventi.

P.Ž. se tereti da je kao pripadnik 103. Brigade HVO u Derventi učestvovalo u ubistvu, protivzakonitom zatvaranju civilnih lica i narušavanju telesnog integriteta zatvorenih civila srpske nacionalnosti koji nisu bili vojno angažovani, niti su učestvovali u vojnim operacijama.

Optužnica za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva dostavljena je na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju, objavljeno je na sajtu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo optuženog tereti da je navedene ratne zločine počinio od aprila do kraja maja 1992. godine u Derventi, u logoru u zgradi bivšeg Doma JNA.

Optužnica je podignuta 12. maja, nakon sprovedene istrage.

Agencije

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here