Vijesti Podjelom rasada završena dodjela semenskih paketa

Podjelom rasada završena dodjela semenskih paketa

0

Podjelom rasada završena je podjela sjemenskih paketa koji su obezbijeđeni kao vanredna mjera Vlade Srpske podrsci poljoprivrednoj proizvodnji za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.

Rasad nije bio sastavni dio 185 paketa koji su već ranije podijeljeni korisnicima jer je njihova podjela ostavljena za sezonu sadnje povrća.

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Udruženjem „Sunce“, Crvenim krstom, ali i na osnovu prijava zainteresovanih građana sastavilo spisak lica kojima je dodijeljena navedena pomoć. Prilikom izbora korisnika prioritet su imale socijalne kategorije stanovništva koje su imale na raspolaganju obradivo zemljište.

Ova vanredna mjera se realizuje iz kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima i ima za cilj je da podstakne omasovljenje poljoprivredne proizvodnje i uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske. Ovo je mjera podrške malim domaćinstvima,sa ciljem da se zasiju što veće površine i obezbijede što veće količine hrane u narednom periodu.

Za realizaciju ove mjere bilo je zaduženo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here