Vijesti Društvo Podnesen izvještaj protiv direktora “Ribnjaka” Prnjavor

Podnesen izvještaj protiv direktora “Ribnjaka” Prnjavor

1

Policija Republike Srpske podnijela je nadležnom tužilštvu izvještaj protiv direktora Privrednog društva “Ribnjak” Prnjavor, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Izvještaj je podnesen zbog krivičnih djela oštećenje povjerilaca, utaja poreza i doprinosa i neuplaćivanje poreza po odbitku, a u vezi sa malverzacijama putem blokiranog računa Privrednog društva, gdje pričinjena materijalna šteta iznosi 1.248.387 KM.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević rekao je da se predmet “Ribnjak” Prnjavor trenutno nalazi u fazi istrage.

Lukač je rekao i da je Policija Srpske podnijela Tužilaštvu izvještaj protiv dva lica zbog izvršenih krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i oštećenja povjerilaca, a u vezi nezakonitostima oko uzimanja novca od Bobar banke Bijeljina.

On je istakao da materijalna šteta iznosi 12.252.785 KM, a stečena protivpravna imovinska 1.212.138 KM.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here