Vijesti Društvo Podrška višečlanim porodicama: I Derventa pristupila projektu „Ponosne kartice RS“

Podrška višečlanim porodicama: I Derventa pristupila projektu „Ponosne kartice RS“

0

Gradonačelnik Milorad Simić danas je potpisao ugovor sa predstavnicima fondacije “Za porodicu” prema kojim će porodice sa troje i više djece sa područja grada Derventa dobiti „Ponosne kartice Republike Srpske“ sa kojima će moći da ostvare popuste prilikom kupovine roba i usluga.

Dragan Dakić, predsjednik fondacije, izrazio je zadovoljstvo jer će oko 350 višečlanih podrodica iz naše lokalne zajednice biti uključeno u projekat.

Učešćem će porodice, zahvaljujući našim brojnim partnerima, dobiti čitav paket popusta u gotovo svim segmentima potrošačke korpe. Dobri primjeri u nekim lokalnim zajednicama pokazali su da iznos popusta može biti i do 200 KM, čime se ove porodice izjednačuju sa drugim porodicama u platežnoj moći, jer su njihove potrebe puno veće. Drugi vid podrške su brojne edukacije za tržišno tražena zanimanja roditelja i djece, kao i informatičku i jezičku pismenost djece, te prednost pri zapošljavanju, naveo je Dakić, dodajući da su ove godine predviđene i podrške za privrednike koji se uključe u projekat.

Uvijek se može učiniti još nešto da pomognemo višečlanom porodicama, a i ovo je jedan od načina, rekao je gradonačelnik Milorad Simić.

I naša lokalna zajednica prihvatila je ovu ideju kako bi porodice sa više djece ostvarile uštede uz pomoć kartica koje će dobiti po javnom pozivu kojeg ćemo raspisati. Kao i naše sufinansiranje boravka drugog i trećeg djeteta u vrtiću, kao novčana podrška koju majkama troje i više djece, tako je i ovo jedan mali korak ka poboljšavanju njihovog položaja, naglasio je Simić.

Ideju za uvođenje „Ponosnih kartica“ i za višečlane porodice u Derventi je inicirala odbornica u Skupštini grada Maja Pjeranović.

Ovom prilikom bih pozvala privrednike koji posluju na području našeg grada da se uključe u projekat i postanu “Prijatelji porodice”. Takođe pozivam i roditelje da prate zvaničnu internet stranicu grada Derventa i društvene mreže, kako bi bili u toku kada se raspiše javni poziv i da spreme dokumente koje trebaju prikupiti, kako bi nadam se uskoro postali vlasnici svojih kartica, navela je Pjeranovićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here