Vijesti Društvo Podrška za još četiri projekta neformalnih grupa mladih – FOTO

Podrška za još četiri projekta neformalnih grupa mladih – FOTO

0

Danas su potpisana četiri nova ugovora kojim je Omladinska banka i Gradska uprava Derventa pružila podršku neformalinim grupama u njihovim društvenokorisnim projektima.

Koordinatorica programa Omladinske banke Nikolina Krejić je pojasnila da se radi o drugom pozivu ove godine.

Na prvom pozivu smo imali takođe 4 projekta i 4 mikrobizisa, od kojih su dva već registrovana. Vlasnici mikrobiznisa, pored podsticaja od 2000 KM, u toku ove godine mogu da apliciraju za dodatne grantove od 3.000 KM za rast i razvoj svojih preduzeća, podsjetila je Krejićeva.

Na prvom pozivu je ukupna vrijednost projekata bila 13.000, a na drugom 10.000 KM, od čega su sredstva Omladinske banke 5.760 KM, a lokalne zajednice 8.640 KM, dok je ostatak doprinos neformalnih grupa i donatroa.

„Ljetna škola sporta – sala u novom ruhu“ je projekat Tekvondo kluba koim se želi zamijeniti dotrajali tatami u sali u kojoj će se odvijati Ljetna škola tekvandoa, dok će projekat „Jedan dres jedan gol“ obezbijediti dresove i markere najmlađim polazinicima Tekstilčeve omladinske škole.

Projekat KUDM „Bosiljak“ “Uredi i igraj” podrazumijeva promjenu poda u njihovoj sali za probe, dok će se kroz projekat „Možemo zajedno“ zamijeniti dio i prefarati ograda, te urediti stepenište i obližnja zelenu površinu u kompleksu zgrada u ulici Vuka Karadžića.

Iz Omladinske banke se nadaju da će biti odobrena dodatna sredstva za treći poziv, jer su u dosadašnja dva sav predviđeni budžet iskorišten, što afirmativno govori o aktivizmu mladih.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here