Vijesti Privreda “Grad feniks”: Pogledajte prezentaciju Dervente prikazanu na Dunavskom biznis forumu – VIDEO

“Grad feniks”: Pogledajte prezentaciju Dervente prikazanu na Dunavskom biznis forumu – VIDEO

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić učestvovao je prošle sedmice na 7. Dunavskom biznis forumu, gdje je u okviru panela “Biznis i prosperitet”, govorio o realizovanim domaćim i stranim investicijama, te o budućim projektima važnim za razvoj naše opštine.

Tom prilikom učesnicima je poručio da lokalna administracija nema viška radnika, te da su domaćim i stranim investitorima „pružene ruke“ kada se odluče za privređivanje u Derventi.

Zato Derventa danas ima gotovo šesto privrednih subjekata i 115 poljoprivrednih gazdinstava, odakle proizilazi činjenica da se iz naše lokalne zajednice godišnje izveze roba u vrijednosti većoj od 300 miliona, što je 5.500 evra po glavi stanovnika, sa tendenciojm rasta, rekao je Simić, jedan od učesnika nagrađenih priznanjem “Lider održivog razvoja Podunavlja”.

Jedan od elemenata predstavljanja naše opštine bila je i video prezentacija, inače posebno pohvaljena od organizatora foruma.

Petominutni video počinje prikazom isječaka iz ratne 1992. godine, potom atraktivnih kadrova obnovljenog grada snimanih dronom, da bi završni dio bio posvećen nekolicini većih privrednih subjekata i prezentovanju statističkih podataka o opštini i privredi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here