Vijesti Politika Pogledajte skupštinsku raspravu o Prijedlogu zakona o gradu Derventa – VIDEO

Pogledajte skupštinsku raspravu o Prijedlogu zakona o gradu Derventa – VIDEO

6

Upravo je završena rasprava o Prijedlogu zakona o gradu Derventa na 14. Redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ovime je okončan jedan od posljednjih koraka u postupku sticanja statusa grada. U pedesetominutnoj raspravi o ovoj tački riječ su imali poslanici Igor Žunić, Nebojša Vukanović i Gordana Vidović.

Zbog ispada poslanika Vukanovića ova tačka je prekinuta prilikom završne riječi ministra uprave i lokalne samouprave Senke Jujić, tako da će rasprava biti završena sutra.

U četvrtak, nakon završetka o raspravama po tačkama dnevnog reda, uslijediće glasanje i o Prijedlogu zakona o Gradu Derventa. Ako ovaj Zakon dobije podršku poslanika, Derventa će i službeno postati grad osmog dana po objavljivanju u Službenom glasniku.

Derventa Cafe

6 KOMENTARI

  1. Sve odlicno. Samo se bitnije stvari ne resavaju u Derventi. Bolnica, porodiliste, zaposlenje, propale firme koje su u stecaju, ojadjena drzava i radnici na osnovu tih firmi. Plate za ravne nuli. Kako niko nikad ne predlozi da minimalna plata u Derventi bude 1000 KM, da i jadan radnik ima za sta kupiti svojoj djeci bar osnovno sto im treba, a ne krpljenje iz dana u dan, prezivljavanje jer privatnici u Derventi rade sta hoce i kako hoce, a radnik lomi ledja i jede sendvic da bi prehranio djecu.

  2. Vukanovic je lijepo pitao da li je bitnije da na ulazu u Derventu pise grad, ili su bitniji porodiliste, skola, bolnica i odlazak stanovnistva. Nazalost, nije dobio odgovor.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here