Vijesti Društvo Počinje obnova 30 kuća

Počinje obnova 30 kuća

0

Dvije godine su trebale da bi bili potpisani ugovori o sanaciji i rekonstrukciji stambenih objekata iz programa “ZP 08”. Nadležna komisija derventske opštine još 2008. je obavila svoj dio posla, odnosno izabrala korisnike, ali je “zapelo” u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

GrbOpstineDerventa

– Žalosno je da ljudi trpe zbog administrativnih problema i da radovi treba da počinju na kraju građevinske sezone. Ipak, ne mogu da ne izrazim zadovoljstvo što smo konačno stigli do potpisivanja ugovora – rekao je načelnik derventske opštine Milorad Simić, naglašavajući da nije riječ samo o pukoj obnovi kuća, nego o povratku tridesetak porodica svojim kućama.

Programom “ZP 08” predviđena je rekonstrukcija ili sanacija 32 stambena objekta, za šta je obezbijeđeno 600.000 maraka iz Fonda za povratak.

Jure Burazer iz Gornje Bišnje, nadomak Dervente, kaže da je srećan što će se konačno vratiti u svoju kuću.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here