Vijesti Društvo Počinje obnova bivšeg Doma kulture

Počinje obnova bivšeg Doma kulture

0

Odbornici Skupštine opštine Derventa, juče su donijeli odluku o obnovi bivšeg Doma kulture. Utvrđeno je da bi objekat sa pripadajućim zemljištem prvo trebalo uknjižiti na opštinu Derventa, pošto se do sada vodio kao društvena svojina, a kao korisnik je bio Narodni univerzitet “Hasan Kikić”, čije djelovanje je prestalo neposredno pred početak rata.

Pocinje obnova bivseg Doma kulture

Do kraja jula trebalo bi da bude izrađen projekat rekonstrukcije, te da bude donesena odluka o načinu i modelu ustupanja i korišćenja. Uporedo sa ovim poslovima predviđeno je i traženje donatorskih sredstava za
njegovu obnovu i rekonstrukciju, pošto novac za te namjene u ovogodišnjem budžetu nije predviđen.

Početkom ove godine, HKD “Napredak” se opštini Derventa obratio sa zahtjevom da im se ovaj objekat dodijeli, a kao dokaz prava naveli su činjenicu da je upravo ovo društvo izgradilo tu zgradu još prije Drugog svjetskog rata. Objekat je 1948. godine nacionalizovan i služio je za rad mnogih organizacija iz oblasti kulture.

U svom zahtjevu HKD “Napredak navodi i plan da pristupi obnovi i sanaciji objekta, a još prije nekoliko godina plasirana je vijest da je u obnovu objekta sredstva spreman da uloži i grad Zagreb.

Međutim, to obećanje nikad nije realizovano, a odbornici Hrvatske koalicije u derventskoj Skupštini opštine naglašavaju da će novac za izradu projekta i sanaciju objekta bži obezbijeđen iz donatorskih izvora.

Č.V. – Glas Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here