Vijesti Društvo Pokazali solidarnost: Održana skupština Udruženja gluvih i nagluvih osoba opštine Derventa

Pokazali solidarnost: Održana skupština Udruženja gluvih i nagluvih osoba opštine Derventa

0

Prošle subote održana je Redovna godišnja skupština Udruženja gluvih i nagluvih osoba opštine Derventa na kojoj su pazmatrali su izvještaji o radu, finansijski i izvještaj Nadzornog odbora za proteklu godinu, te je usvojen Plan i program rada kao i Finansijski plan za 2019. godinu.

Pored niza provedenih aktivnosti u 2018. godini, iz udruženja ističu pomoć članovima koji su imali zdravstvene problema, smrtne slučajeve ili druge životne nezgode.

Sekretar Saveza gluvih Republike Srpske, Marina Macanović, prisutne je upoznala sa mogućnosti zapošljavanja kroz projekte, novim Zakonom o socijalnoj zaštiti, upotrebi Znakovnog jezika i problemima koji nastaju prilikom traženja posla za gluva i nagluva lica. Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Derventa je izrazio zadovoljstvo radom Udruženja gluvih i nagluvih lica i saradnjom udruženja sa opštinom Derventa, saopšteno je iz ovog udruženja.

Na kraju sjednice članovi su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i izmirenim obavezama u protekloj godini, kao i zahvalnost opštini Derventa na razumjevanju i izdvojenoj pomoći za rad udruženja i pomoć članovima.

Sjednici je, pored članova Skupštine, prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić i sekretar Saveza gluvih Republike Srpske Marina Macanović, koja je ujedno bila i tumač znakovnog jezika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here