Vijesti Kultura i obrazovanje Polaznici dramskog studija izveli svoju novu predstavu na Ljetnoj art sceni –...

Polaznici dramskog studija izveli svoju novu predstavu na Ljetnoj art sceni – FOTO/VIDEO

0

Sinoć su u okviru Ljetne art scene polaznici grupe za odrasle Dramskog studija JU Narodna biblioteka “Branko Radičević” Derventa izveli kolažnu predstavu “Ko to tamo… glumi?”.

Glavna i osnovna ideja ove predstave jeste da pokažemo da zaista nikad nije kasno da se ljudi bave onim čime vole i što ih ispunjava, kaže dramaturg Siniša Tešanović.

U ovoj sumornoj situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet, mi smo odlučili da priliku pružimo i starijima, pa se tako sinoć predstavila grupa polaznika od 35 do 70 godina. Istovremeno, htjeli smo da pokažemo da su mladi srednjoškolci koji već imaju glumačkog iskustva, bili spremni da pomognu i da jednako podržavaju svoje starije kolege. Sinoćnja predstava je svojevrsni uvod u predstavu o porodičnim odnosima, a riječ je o drami sa elementima komedije, koja je planirana za jesen, navodi Tešanović

Sinoć su predstavljeni najbolji glumački zadaci kroz kolaž, a u izvedbi devet polaznika glumačke sekcije, a na kojima su se glumci radili tokom posljednjih šest mjeseci. Kroz razne glumačke igre poput imitacija, recitacija, monologa, intervjua i ispovijesti, stariji polaznici su pokazali širok spektar svog glumačkog umijeća.

Nadamo se da će situacija biti povoljna za sve i da ćemo na jesen proširiti broj članova dramskog studija u sve tri uzrasne grupe mlađi i stariji osnovci, srednjoškolci i stariji. Rad grupe za odrasle je bio ometen tokom marta i aprila zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali nismo odustali. Nastavili smo s radom, iako nismo završili već isplaniranu predstavu. No, želja za nastupom i oplemenjivanjem duha, osnažila nas je i ohrabrila da pripremimo i izvedemo ovaj scenski kolaž, naglašava Tešanović.

Grupa za odrasle trenutno broji devet polaznika, a do sada su imali dvije premijere i to predstavu “Ženski razgovori” u saradnji sa grupom za odrasle Dramska scena SPKD “Prosvjeta” Prnjavor i “Ko to tamo glumi?”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here