Vijesti Hronika Policija otkrila detalje o sinoćnjoj prijetnji aktiviranjem bombe – VIDEO

Policija otkrila detalje o sinoćnjoj prijetnji aktiviranjem bombe – VIDEO

0

Dobojsko Okružno javno tužilaštvo još se nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela koje je u ovom gradu počinio muškarac čiji su inicijali D.K. (82), prijeteći da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći, izjavio je načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković, piše Srpskainfo.

On kaže da zbog psiho-fizičkog zdravlja ove osobe sinoć nije bio moguć razgovor kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentovanju predmeta.

Danas će biti obavljen pretres kuće koju koristi u potrazi za eventualnim eksplozivnim sredstvima.

Radinković je na konferenciji za novinare rekao da muškarac ima prijavljeno prebivalište u Sarajevu, a da je nastanjen u dobojskom naselju Bukovica Mala, i da trenutno raspolažu informacijama da je prije ratnih sukoba bio zaposlen u policiji u Sarajevu na upravno-pravnim poslovima.

Pojašnjavajući sinoćnju kriznu situaciju, Radinković je naveo da je policija u 19.40 časova zaprimila prijavu od radnika dobojske Hitne pomoći da je po dolasku ispred objekta Službe hitne pomoći starija osoba ručnom bombom “M-75” zaprijetila mobilnoj ekipi saniteta, koja je po prethodnom pozivu za zdravstvenu pomoć otišla po njega u Bukovicu Malu.

Radinković kaže da su radnici uspjeli da naspuste sanitetsko vozilo, a da su pripadnici opšte i saobraćajne policije obezbijedili šire lice mjesta, dok je jedinica Žandarmerije obezbijedila uži prostor.

ДОБОЈ, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ – Добојско Окружно јавно тужилаштво још се није изјаснило о врсти кривичног дјела које је у овом граду починио мушкарац чији су иницијали Д.К. /82/, пријетећи да ће активирати бомбу у санитетском возилу испред Службе хитне помоћи, изјавио је начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић.

Formiran je štab na nivou Policijske uprave, a angažovana su bila i dva pregovarača koja su počela pregovore u 20.50. Pregovori su trajali do 22.40 – naveo je Radinković i dodao da je ta osoba tokom početnih pregovora bila svjesna i komunikativna, te da je od njega zahtijevano da preda bombu koju je stalno držao u ruci.

Kako je vrijeme odmicalo, sa njim je bilo sve teže ostvariti komunikaciju zbog čega je naređena intervencija jedinici Žandarmerije, koja ga je savladala i stavila pod kontrolu, zahvaljujući činjenici da su vrata saniteta bila otvorena.

Radinković navodi da, osim početnih prijetnji mobilnoj ekipi, ovaj muškarac nije nikome prijetilo i da je tokom pregovora insistirao na ljekarskoj pomoći i određenim lijekovima, odbijajući prijedloge pregovarača da odloži bombu, nakon čega mu je zdravstvena usluga i pružena.

Nakon hapšenja, ovom muškarcu je pružena zdravstvena pomoć u prostorijama Hitne pomoći, a potom je prebačen u Odjeljenje psihijatrije u Bolnici u Doboju.

U ličnim stvarima u kombiju muškarca pronađena je još jedna ručna bomba “M-75”, obavljen je uviđaj, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji još nije okvalifikovao vrstu krivičnog djela.

Srpskainfo

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here