Vijesti Društvo Policija štiti đake

Policija štiti đake

0

Višegodišnja praksa saobraćajnih policajaca upozoravanja vozača na pojačano prisustvo pješaka, odnosno učenika, u saobraćaju na početku septembra, nastavljena je i ove godine.

Policija stiti djake

Ova aktivnost predviđena je i programom rada MUP RS i PS BS Derventa, a saobraćajni policajci ovih dana mogu se vidjeti u neposerdnoj blizini svih derventskih škola.

– Pripremajući predavanja na temu zaštite djece u saobraćaju, ostvarili smo kontakte sa svim osnovnim školama i uskoro pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Derventa ulaze u učionice. Cilj nije uplašiti djecu, nego ih naučiti da budu što pažljivija, kaže Željko Đurić, komandir PS BS Derventa.

I nakon prve sedmice na početku školske godine, saobraćajni policajci će stati u neposrednoj blizini škole, kako bi djelovali preventivno, ali i represivno.

– Samo prisustvo policajca na mnoge vozače djeluje pozitivno, ali oni koji se ogluše o upozorenja i propise biće, naravno, sankcionisani, kaže Đurić.

Č.V.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here