Vijesti Hronika Policija upozorava: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre na društvenim mrežama

Policija upozorava: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre na društvenim mrežama

0

U prethodnom peridu Policijskoj upravi Doboj prijavljivane su različite prevare putem društvenih mreža.

Radi se o slučajevima pojavljivanja lažnih nagradnih igara na društvenoj mreži “Facebook”, a svi koji učestvuju u ovakvim nagradnim igrama „postanu dobitnici“, nakon čega korisnici lažnih stranica traže da se građani uslikaju sa ličnim dokumentima, slikaju ličnu kartu i pošalju, te ostave podatke o svojoj adresi, broju telefona i slično.

Posljednji slučaj Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljen je juče, kada se obratilo oštećeno lice sa područja grada Doboja, te izjavilo da mu je najvjerovatnije sa lažnog profila na društvenoj mreži „Facebook” pod nazivom „Vaš Fis“, ponuđeno radno mjesto te od istog traženo da pošalje fotografiju svoje lične karte sa obe strane kao i jednu fotografiju u kojoj drži lični dokument pored svog lica, što je isto i učinilo a potom sve prijavilo nadležnoj policijskoj stanici zbog straha od zloupotrebe, saopšteno je oz Policijske uprave Doboj.

Iz PU Doboj apeluju na građane da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lažnim nagradnim igrama kao i lakim zaradama novca, da zaštite svoje profile na društvenim mrežama, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolji način je da posjete zvanične internet stranice firmi i da prijave u najbližu policijsku stanicu, ili na besplatni broj „122“.

Policijska uprava Doboj upozorava građane da su jedini ciljevi korisnika ovakvih stranica da na prevarni način pribave i iskoriste lične podatke radi zloupotrebe, zbog čega se građani upozoravaju da fotografije ličnih dokumenata i lične podatke ne dijele odnosno ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here