Vijesti Privreda Poljoprivrednici upoznati sa pozivom za bespovratna sredstva Evropske unije

Poljoprivrednici upoznati sa pozivom za bespovratna sredstva Evropske unije

0

Projekat „Konkurentnost i inovacije – Lokalne razvojne strategije EU4 Business“ je četvorogodišnji projekat kojeg provodi Evropska unija, u okviru Instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA fondovi).

Nosilac aktivnosti u okviru projekta vezanih za oblast poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja je UNDP koji je tim povodom održao u Derventi informativni sastanak i zainteresovane poljoprivredne proizvođače upoznao sa uslovima i načinom prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta “EU4 Business”.

>> Sve informacije u vezi javnog poziva pronađite OVDJE.

Ovim projektom se želi pružiti podrška poljoprivrednim proizvođačima za investiranje u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u podsektorima voće, povrće, grožđe, masline, mlijeko i mliječni proizvodi, sa ciljem modernizacije proizvodnje, povećanje produktivnosti prerađivačkih subjekata, jačanja proizvodne konkurentnosti, unapređenja kvaliteta proizvoda, bezbjednosti hrane i higijene, uvođenja standarda kvaliteta i zaštite životne sredine.

Na javni poziv, koji je objavljen 29. jula 2019.godine, mogu se prijaviti preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Za realizaciju projekta planirano je 2.555.000 KM dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 145.000 do 290.000 KM.

Obavezno je novčano sufinansiranje podnosioca prijave od minimalno 50 posto ukupnog iznosa predložene investicije dok je 50 posto sufinansiranje kroz mjeru podrške. Rok za podnošenje prijava je 27. septembar 2019. godine.

Projekat finansira Evropska unija, a zajednički implementiraju GIZ, razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). Podršku projektu pružilo je Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Republike Srpske.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here