Vijesti Društvo Pomoć za poplavljene prosvjetare

Pomoć za poplavljene prosvjetare

0

Predsjednik Granskog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Stevan Milić posjetio je Derventu, i tom prilikom uručio pomoć prosvjetnim radnicima, osnovnih i srednjih škola, čija su domaćinstva oštećena u poplavama na području opštine Derventa.

Pomoc za popravljene prosvjetare

Tako je ovog puta, kao pomoć uručeno po 200 maraka za 32 prosvjetna radnika, koji su zahvaćeni u ljetošnim poplavama na području opštine Derventa

– Ovo je ono što smo mogli da odvojimo od našeg skromnog budžeta, kako bi pomogli našim članovima. To činimo i za za sve druge slične prilike kad je neko ugrožen ili teško bolestan, rekao je predsjednik Milić, i naglasio da je kolektivnim ugovorom predviđeno da radnicima koji su pogođeni elementarnom nepogodom se isplaćuju tri prosječna lična dohotka, što će biti ispoštovano, jer je dogovor već postignut sa Vladom Republike Srpske.

U ime prosvjetnih radnika iz Dervente za uručenu pomoć se zahvalio, Povjerenik sindikata opštine Derventa Željko Budimir, koji je rekao, da su štete,pojedinačno i ukupno od poplava ogromne, i da je teško sve to namiriti, ali u nevolji svaka je pomoć dobro došla.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here