Vijesti Kultura i obrazovanje Podrška ranjivim kategorijama: Učenicima Romima pomoć za nabavku školskih potrepština

Podrška ranjivim kategorijama: Učenicima Romima pomoć za nabavku školskih potrepština

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručio je juče, u ime lokalne zajednice, po stotinu maraka za kupovinu školskog pribora i udžbenika za 36 djece iz opštinskog Udruženja roma.

Nakon što su svi prvačići opštine dobili školske torbe i osnovni pribor, lokalna zajednica je pomogla i osjetljivije kategorije, kazao je Simić.

Radi se o djeci iz Udruženja Roma, bilo da se radi o osnovcima ili srednjoškolcima, kao i jednoj samohranoj majci petero djece od kojih četvero idu u školu. Mi kao društvo moramo brinuti o ranjivijim kategorijama, rekao je Simić ovom prilikom.

Potpredsjednica udruženja Mersiha Ibraković zahvalila se načelniku Simiću i saradnicima na podršci udruženju, jer pored udžbenika pomogne organizaciju obilježavanja Đurđevdana i drugih potreba.

Pomoć nam znači mnogo, jer pored početka školske godine, ide i zima, nabavka ogreva, kaže Ibraković.

Udruženje Roma u Derventi broji oko 150 članova.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here