Vijesti Kultura i obrazovanje Podrška ranjivim kategorijama: Učenicima Romima pomoć za nabavku školskih potrepština

Podrška ranjivim kategorijama: Učenicima Romima pomoć za nabavku školskih potrepština

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručio je juče, u ime lokalne zajednice, po stotinu maraka za kupovinu školskog pribora i udžbenika za 36 djece iz opštinskog Udruženja roma.

Nakon što su svi prvačići opštine dobili školske torbe i osnovni pribor, lokalna zajednica je pomogla i osjetljivije kategorije, kazao je Simić.

Radi se o djeci iz Udruženja Roma, bilo da se radi o osnovcima ili srednjoškolcima, kao i jednoj samohranoj majci petero djece od kojih četvero idu u školu. Mi kao društvo moramo brinuti o ranjivijim kategorijama, rekao je Simić ovom prilikom.

Potpredsjednica udruženja Mersiha Ibraković zahvalila se načelniku Simiću i saradnicima na podršci udruženju, jer pored udžbenika pomogne organizaciju obilježavanja Đurđevdana i drugih potreba.

Pomoć nam znači mnogo, jer pored početka školske godine, ide i zima, nabavka ogreva, kaže Ibraković.

Udruženje Roma u Derventi broji oko 150 članova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here